RECEPTY

Valentýnská srdíčka s pudinkovým krémem

Je na čase zase oprášit tuto rubriku a vrátit se k tomu, co mě baví. Péct a vařit! A protože se blíží za chvilku Valentýn, s předstihem jsem zkusila upéct tato rychlá a jednoduchá srdíčka s pudinkovým krémem. Ač se to možná zdá trošku pracnější, je to opravdu rychlovka a může to být i vynikající malý dezertík třeba k odpolední kávičce.

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 50 ml polotučného mléka
  • 50 ml oleje 
  • 90 g hladké mouky
  • 0,5 balíčku kypřicího prášku do pečiva
  • jahodový džem

Postup:

  • Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny.
  • Přidáme mléko, olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka.
  • Těsto naneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 190 °C cca 20 minut.
  • Korpus necháme ve formě zchladnout.
  • Z korpusu vykrájíme srdíčka. Vždy dvě slepíme k sobě džemem.

Ingredience na krém:

  • Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
  • 250 ml studeného polotučného mléka

Postup:

  • Na krém vyšleháme Créme Olé s mlékem podle návodu na obale ale, jen pouze s 250 ml mléka.
  • Krém naneseme do cukrářského sáčku a povrch srdíček nazdobíme.
  • Dozdobíme a uložíme do chladničky.

Srdíčka jsou opravdu rychle hotová. Svou fantazii pak můžete libovolně projevit ve zdobení 🙂. Já vyšlehala krém, který jsem si pak rozdělila na dvě části a jednu část obarvila gelovou červenou barvou 🙂. Navrch jsem nasypala zdobení.

Zdroj receptu

Recept je ze stránky oetker.cz

Máte v plánu něco tematického upéct 💘?

10 Comments

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *