RECEPTY

Domácí preclíky

Tak jsem se konečně odhodlala a vyzkoušela mé první preclíky z kynutého těsta 🥨.

Ingredience na 12 preclíků:

  • 375 g hladké mouky
  • 60 g změklé Hery
  • 1 vejce
  • 6 PL vlažného mléka
  • 1 kostka čerstvého droždí
  • 1,5 lžičky cukru krupice
  • špetku soli
  • 1 žloutek na potření
  • sezamová semínka, mák, hrubá sůl – na posypání

Postup:

  • Rozdrobené droždí rozmícháme se lžičkou cukru a lžičkou mouky ve vlažném mléce a na teplém místě necháme 15 minut vykynout.
  • V míse utřeme vejce s tukem a solí.
  • Vmícháme mouku a vzešlý kvásek a vypracujeme husté těsto, ze kterého uděláme bochánek, poprášíme ho moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme v teple 30 minut kynout.
  • Vykynuté těsto znovu na pomoučeném válu důkladně propracujeme a rozdělíme na stejně velké kousky.
  • Utvoříme z nich válečky dlouhé asi 15-18 cm a stočíme je do preclíků.
  • Preclíky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným žloutkem a posypeme sezamovými semínky, solí, nebo mákem.
  • Pečeme přibližně 15-17 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Zdroj receptu

Recept je ze stránky prostreno.cz

Co vy a preclíky? Máte rádi, zvládli by jste je taky umotat? 🥨

18 Comments

Napsat komentář: Jájuška Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *