Kuřecí vývar 🍵

Polévky jsem si teď moc oblíbila a ráda bych se s vámi podělila o recept, podle kterého vařím kuřecí vývar já. I když se možná kuřecí vývar zdá jako těžký a zdlouhavý, s tímhle receptem je skoro za 2 hodinky hotový.

Jednoduchý a přitom tak dobrý! Celkově jsem si vaření polévek poslední dobou moc oblíbila a ráda zkouším nové a nové 🙂.

Ingredience jsou sepsané od oka, zelenina bez uvedeného množství – té ať si každý přidá kolik čeho chce, co má rád.. 👩‍🍳.

Ingredience:

  • 2 balení kuřecích hřbetů/směs na polévku
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • celer
  • mrkev
  • petržel
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  •  5 kuliček celého pepře
  • sůl
  • petrželku na ozdobu do talíře

Postup:

  • Jako první umyjeme kuřecí hřbety/skelety, dáme do kastrolu, přidáme vodu, osolíme a necháme hodinu vařit.
  • Mezitím si připravíme zeleninu. Vše řádně očistíme a po hodině přidáme k masu (já nechávám zeleninu vařit v celku a krájím ji až ke konci, kdy je vše měkké).
  • Po hodině vaření zkusíme, zda je zelenina dostatečně měkká. Poté vše z vývaru vyndáme i koření.
  • Zeleninu (celer, mrkev a petržel) nakrájíme na drobné kostky. Obereme maso a vrátíme zpátky do polévky.
  • Můžeme podávat. Kuřecí vývar můžeme na talíři dozdobit čerstvou petrželkou.

Do polévky vždy děláme ještě vaječné kapání. Po nakrájení zeleniny přivedeme k varu a mezitím si připravíme: vajíčko, hladkou mouku, popř. trochu vody.

  • Vajíčko rozšleháme v hrnečku. Po troškách přidáváme mouku a vodu dle potřeby, aby nám vznikla hladká hmota, ne moc řídká ne moc hustá.
  • Do vroucí polévky pomalu kapeme. Pravidelně mícháme, aby se jednotlivé noky neslepily.

Máte rádi polévky? Jaká je vaše oblíbená?

podpis