Polévky jsem si teď moc oblíbila a ráda bych se s vámi podělila o recept, podle kterého vařím kuřecí vývar já. I když se možná kuřecí vývar zdá jako těžký a zdlouhavý, s tímhle receptem je skoro za 2 hodinky hotový.
Jednoduchý a přitom tak dobrý! Celkově jsem si vaření polévek poslední dobou moc oblíbila a ráda zkouším nové a nové 🙂.
Ingredience jsou sepsané od oka, zelenina bez uvedeného množství – té ať si každý přidá kolik čeho chce, co má rád.. 👩🍳.
Ingredience:
2 balení kuřecích hřbetů/směs na polévku
2 stroužky česneku
1 cibule
celer
mrkev
petržel
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
petrželku na ozdobu do talíře
Postup:
Jako první umyjeme kuřecí hřbety/skelety, dáme do kastrolu, přidáme vodu, osolíme a necháme hodinu vařit.
Mezitím si připravíme zeleninu. Vše řádně očistíme a po hodině přidáme k masu (já nechávám zeleninu vařit v celku a krájím ji až ke konci, kdy je vše měkké).
Po hodině vaření zkusíme, zda je zelenina dostatečně měkká. Poté vše z vývaru vyndáme i koření.
Zeleninu (celer, mrkev a petržel) nakrájíme na drobné kostky. Obereme maso a vrátíme zpátky do polévky.
Můžeme podávat. Kuřecí vývar můžeme na talíři dozdobit čerstvou petrželkou.
Do polévky vždy děláme ještě vaječné kapání. Po nakrájení zeleniny přivedeme k varu a mezitím si připravíme: vajíčko, hladkou mouku, popř. trochu vody.
Vajíčko rozšleháme v hrnečku. Po troškách přidáváme mouku a vodu dle potřeby, aby nám vznikla hladká hmota, ne moc řídká ne moc hustá.
Do vroucí polévky pomalu kapeme. Pravidelně mícháme, aby se jednotlivé noky neslepily.
Máte rádi polévky? Jaká je vaše oblíbená?
Cookies
Na webu používáme cookies. Pokud si myslíte, že je to v pořádku, klikněte na „Přijmout všechny“. Kliknutím na „Nastavení“ si také můžete vybrat, jaké soubory cookie chcete.